Volkswagen, Europas største bilproducent, har præsenteret et fald i sit overskud for tredje kvartal, hvor nettoresultatet er reduceret med næsten 64 procent. Overskuddet efter skat landede på 1,6 milliarder euro, svarende til knap 12 milliarder kroner, ifølge selskabets nyeste kvartalsregnskab, som blev offentliggjort onsdag.

Finans- og driftsdirektør Arno Antlitz forklarer resultatet med ”udfordrende markedsforhold” og understreger, at virksomheden nu ser et akut behov for omkostningsbesparelser og øget effektivitet.

– Det understreger nødvendigheden af at sænke omkostningerne markant, udtaler Antlitz ifølge en pressemeddelelse.

Selvom omsætningen fortsatte på et stabilt niveau og landede på 78,5 milliarder euro, peger Volkswagen på flere faktorer, der påvirker selskabets indtjening. Blandt andet nævnes stigende produktionsomkostninger og en nedgang i salget på det kinesiske marked, som udfordringer i forhold til den fortsatte vækst og profitabilitet. Situationen har ført til planer om store besparelser, herunder lukning af mindst tre fabrikker i Tyskland.

Som en del af spareplanerne vil Volkswagen desuden nedlægge tusindvis af stillinger, en beslutning, der blev meddelt tidligere på ugen. Ifølge Daniela Cavallo, formand for selskabets samarbejdsudvalg, vil omstruktureringerne ramme flere lokationer og omfatte både produktion og administration. Cavallo informerede mandag flere hundrede ansatte i Wolfsburg om de planlagte ændringer, skriver Reuters.

Volkswagens planer om besparelser vækker opmærksomhed i både Tyskland og Danmark. Peter Trillingsgaard, branchedirektør for DI Produktion, påpeger i en udtalelse, at den danske produktionsindustri også kan blive påvirket, da flere danske virksomheder leverer komponenter til den tyske bilindustri.

[the_ad_group id="9228" blog_id="9"]

– Cirka 400 danske virksomheder med omkring 7.000 medarbejdere har leverancer til bilindustrien, og de kan blive påvirket af de tyske fabrikslukninger, forklarer Trillingsgaard.

Volkswagen står over for en ny forhandlingsrunde med den tyske metalarbejderforening IG Metall, som kræver en lønstigning på syv procent. Forhandlingerne, som finder sted onsdag, kan have betydning for både de ansatte og selskabets kommende omkostningsstruktur, rapporterer AFP.

[the_ad_group id="9224" blog_id="9"] [the_ad_group id="9231" blog_id="9"]