Fyns Politi og de 10 fynske kommuner i Kredsrådet sætter i år fokus på børn og unges adfærd på sociale medier og de risici, der er forbundet med at bevæge sig i gråzonen på internettet.

I dag samles omkring 100 ledere og medarbejdere fra politikredsen og kommunerne til en konference i Odense, hvor særligt platforme som Telegram og det mørke internet bliver drøftet. Formålet er at styrke den tværfaglige indsats og øge bevidstheden om unges færden i risikofyldte digitale miljøer.

Konferencen bygger videre på sidste års temaer om radikalisering og ekstremisme blandt børn og unge, hvor de sociale mediers rolle blev belyst. I år sætter Kredsrådet særligt fokus på de tidlige faresignaler, som børn og unge kan udvise, når de eksponeres for skadeligt og polariserende indhold.

– Vi ser hele tiden nye tendenser i forhold til børn og unges færden på sociale medier. Især platformen Telegram har den sidste tid fyldt meget i manges bevidsthed, fortæller stabschef Lisa Vibe-Pedersen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at platformen rummer skadeligt materiale af både seksuel og voldelig karakter, hvilket kan påvirke unge både psykisk og socialt.

– Det er en platform, hvor materiale af seksuel og voldelig karakter er tilgængeligt, og det betyder, at børn og unge med deres færden på platformen er i risiko for at blive udsat for skadeligt og polariserende indhold, som kan påvirke den unges trivsel, men også den demokratiske dannelse.

[the_ad_group id="9228" blog_id="9"]

I følge Vibe-Pedersen er det derfor vigtigt at fokusere på at forebygge, inden de unge udvikler skadelige adfærdsmønstre.

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, der også deltager i konferencen, fortæller også om betydningen af forebyggelse i de tidlige stadier.

– I kommunerne og i skolerne ser vi bekymringer for børn og unges radikalisering, lige fra bekymringer i et tidligt stadie til mere skarpe sager. Og det er særligt bekymringerne i det tidlige stadie, der kan være svære at opfange og håndtere, udtaler han.

Konferencen, som er organiseret under fokusområdet ”Fælles forebyggende indsats mod digital kriminalitet,” sigter mod at udstyre de deltagende fagfolk med redskaber til at identificere og tackle udfordringer som hadtale, radikalisering og skadeligt indhold på sociale medier.

[the_ad_group id="9224" blog_id="9"] [the_ad_group id="9231" blog_id="9"]