Når de hvide fnug daler og dækker landskabet, kunne du så forestille dig at være den første til at sætte fod i det uberørte snelag?Hvis ja, har DMI måske en opgave til dig denne vinter. 

Når sneen dækker Danmark, og det hvide tæppe spreder sig, har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nemlig brug for hjælp til at holde styr på, hvor meget sne der faktisk falder. Som snemåler kan du bidrage til at sikre præcise data om snedybde og sneudbredelse – data, der både bruges til vejrprognoser og klimaovervågning.

– Som snemåler er du med til at sikre kontinuitet og kvalitet i DMI’s klimaovervågning af sne. Du er også med til at forbedre vejrudsigterne, idet viden om den aktuelle snedybde og -udbredelse er afgørende information i vejrmodellerne, skriver instituttet i en pressemeddelse.

DMI mangler frivillige snemålere flere steder i landet. Opgaven er ligetil: Når sneen falder, går du ud og måler, hvor meget der er landet, og rapporterer det til DMI. Målingerne skal helst foretages kl. 8 om morgenen, både på hverdage og i weekender.

Du skal ikke bruge avanceret udstyr – en simpel tommestok, som DMI stiller til rådighed, gør arbejdet. Derudover skal du vurdere sneens udbredelse i området og sende resultaterne via din mobiltelefon.

Hvem kan blive snemåler?

Jobbet kræver ikke særlige forkundskaber, men det er en fordel, hvis du er stabil og klar til at tage opgaven på dig i hele vintersæsonen, der løber fra 1. oktober til 30. april. Du behøver ikke være kuldskær, men det hjælper, hvis du ikke er afskrækket af lidt morgenkulde.

[the_ad_group id="9228" blog_id="9"]

Ifølge DMI er der i gennemsnit kun behov for at måle sne omkring 10 gange om året, men det varierer meget fra sted til sted.

Som snemåler får du et symbolsk beløb på omkring 2.900 kr. om året samt en gratis målestok. Til gengæld forventes det, at du kan måle både på hverdage og i weekender, når sneen falder.

[the_ad_group id="9224" blog_id="9"] [the_ad_group id="9231" blog_id="9"]